středa 30. ledna 2013

Srovnání vlasových olejů

Téměř každá značka vlasové kosmetiky už přišla s nějakým tím vlasovým olejem. Teď jsou prostě olejíčky v kurzu. Jsou ale opravdu tak skvělé?

Já jsem měla zatím možnost vyzkoušet tři: Orofluido, CHI a Elseve od L´Oréalu. Všechny slibují podobné účinky - uhlazení vlasů, vysoký lesk a výživu. 

Jako první jsem se setkala s olejem Orofluido. Výrobce uvádí, že obsahuje výživné oleje, jako je arganový a lněný, tak jsem měla pocit, že když si ho budu na vlasy dávat co nejvíce, tak jim maximálně prospěju. Ale pak jsem po přečtení složení názor změnila.




























Na olej Orofluido jsem už recenzi psala (zde). Z těchto tří olejů má nejhustší konzistenci a také je na vlasech nejvíc "viditelný". Na středně hnědých a světlých vlasech je vidět zlatavý nádech. Když se ho dá na vlasy moc, tak je zamastí a není to ono. Takže opatrně. Ale ikdyž si ho dám málo, tak mi stejně vlasy zatíží a jsou zplihlé.

Olejíček CHI jsem dostala v jednom ze Senzaboxů. Četla jsem na něj hodně chvály, ale mě tedy nijak nezaujal. Je o něco tekutější než Ofofluido a je méně mastný, ale velké mínus je jeho "vůně". Připomíná mi nějakou předrevoluční pánskou kolínskou, prostě něco, co bych si při přípravě na rande na vlasy určitě nedala. A nezdá se mi, že by se po něm vlasy nějak moc leskly.

Olej Elseve je z nich podle mě nejlepší. Je to taková vodička a po rozetření v dlaních není mastný vůbec, zanechává jen takový vláčný film. Vlasům lesk určitě dodá a není to na úkor objemu. Takže u mě vítězí určitě tento.

A jaké je tedy tajemství těchto vlasových olejů? Jaké zázračné složky obsahují?


Složení CHI a Elseve je na spodních fotkách. Složení Orofluida jsem psala už v jeho recenzi. No a prostě na prvních místech nejsou žádné pečující přírodní oleje, ale silikony. Jsou to silikonové bomby. Silikony mají sice uhlazující funkci, zacelí povrch vlasu (jednorázově), dodají lesk, ale také se na vlasech usazují, vytvářejí vrstvu, díky které pak vlasy těžkou a můžou se i lámat. Já se snažím silikonům už nějakou dobu vyhýbat a vlasy se mi hodně zpravily. Získaly znovu objem a zvlnění. Takže hlavně pro ty, kdo si pěstují dlouhou hřívu, se silikonovými olejíčky to nepřehánějte.



Pokud chcete okamžitý efekt, tak tyto oleje ano. Pokud chcete opravdovou výživu, tak dejte přednost olivovému nebo kokosovému oleji nebo zvolte nějakou kvalitní masku.

Používáte nějaký vlasový olej? Jaký je váš názor na ně?

pondělí 28. ledna 2013

Kokosové tělové mléko Yves Rocher

Musím se přiznat, že nejsem vůbec sebemazací typ a tělová mléka nemám v oblibě. Tohle mléko jsem koupila tak nějak náhodou. 

Byla jsem zrovna v nakupovací náladě (celý článek zde) a ta malá lahvička stála jen 49 Kč... No ale je to supr věc, už jsem pomalu na cestě za nákupem velkého balení. Toto tělové mléko se svou konzistencí, roztíratelností, hydratačními účinky a ostatníma věcma, které mléka dělají, podobá všem běžným mlékům. Ale vyjímečným ho dělá až jeho krásná vůně.


Asi byste si řekli, co může být tak skvělého na kokosové vůni, ale vůně tohoto mléka se opravdu povedla. Není ani moc silná nebo vtíravá, ale ani moc jemná a nejlepší je, že vydrží na kůži až do dalšího večera. Takže se teď během dne nenápadně očuchávám a pořád ji cítím. A musím uznat, že i ta hydratace tam celkem je.


V obchdě YR byly tyto mléka i v jiných variantách, myslím malina, vanilka... už nevím jistě. Tak příště vyzkouším taky některé z nich.

Máte rádi voňavé tělové mléka? Jak se vám zamlouvá toto?

sobota 26. ledna 2013

L´Oréal BB cream Nude magique

Díky vzorku v časopise jsem měla možnost vyzkoušet BB krém od L´Oréal a mám z něj velmi rozporuplné pocity.

Krém obsahuje kapsule mirkopigmentů, které se mají po aplikaci přizpůsobit tónu každé pleti a vytvořit tak dokonale přirozený "nahý "vzhled. Krém také pleť hydratuje, obsahuje antioxidanty a SPF 12.

Krém mě na první pohled překvapil tekutou konzistencí a bílou barvou. Krémem bych ho ani nenazvala, protože nemá moc krémovou konzistenci. Béžová barva se začala ukazovat až po rozetření na kůži. To asi jak začaly praskat ty kapsule. Připadalo mi, že ho nanáším tak nějak naslepo, právě proto, že zabarvení není vidět hned. Po důkladném rozetření je pleť mírně sjednocená a spíš matná až sametová. Odstín vzorku je medium a na mě je dost tmavý, takže bych potřebovala světlejší light.


Co se týká hydratace, velké hydratační účinky jsem nezaznamenala, ale ani nemůžu říct, že by byla pleť s krémem suchá. 

Vyzkoušení tohoto vzorku mě nepřesvědčilo, abych si koupila plné balení, které stojí 259 - 300 Kč. Uznávám, že celkový vzhled pleti po použítí krému je zajímavý, hlavně tím zmatněním a sametovým dojmem, ale nevyhovuje mi aplikace krému.

Máte zkušenosti s tímto BB krémem?

čtvrtek 24. ledna 2013

Co obsahují šampóny - 1. díl

V tomto článku se nebudu zabývat tím, jak šampóny voní nebo jak myjí vlasy, ale tím, co obsahují. A řekla bych, že budete docela překvapeni.


Nejsem chemik, ale složení šampónu mě hodně zajímá (od doby, kdy jsem měla vlasy hodně zničené). Není totiž vůbec důležíté, jakou má šampón vůni nebo kolik pěny vytvoří, ale co nakonec dělá s vlasy, jak působí na pokožku a co se z něj dostává do organismu. Čím více vůně a pěny, tím více chemie a někdy i ne zcela bezpečné.

Pro základní orientaci ve složení je potřeba vědět, že na prvním místě je to, čeho je v šampónu nejvíce, třeba 50% a co je na konci, toho je tak 1%. Vykřičníkem jsem označila látky, na které si dávám (nebo od teď budu dávat) pozor. Některé složky už znám a vyhýbám se jim dlouho, něco jsem zjistila nedávno a něco až teď při psaní článku. Čerpala jsem z mnoha zdrojů - různé servery o vlasech, wikipedie, stránky o chemikáliích, zahraniční zdroje... 

Rozebrala jsem čtyři různé šampóny, tak se na ně pojďme podívat.


label.m - Gentle Cleansing Shampoo

Vzorek tohoto šampónu byl v listopadovém vydání Senzaboxu. Jedná se o profesionální vlasovou kosmetiku, která je k dostání jen v kadeřnických salónech. Četla jsem pár recenzí, kde holky psaly, že jim šampón vlasy vysušil a jedné dokonce úplně zacuchal. S mýmy vlasy se po použití nic hrozného nestalo, ale po přečtení složení se ani nedivím, že někomu s jemnějšími vlasy tohle udělal.

Složení: 
aqua - voda
Cocamidopropyl betaine - pěnotvorná mycí látka, má odmašťovací účinek. Někde se uvádí, že může způsobovat alergickou reakci.
! Sodium laureth sulfate (SLS) - pěnotvorná látka (tenzid, sulfát, saponát), který má na starosti mytí. Některé zdroje uvádějí, že může být karcinogenní. Malé množství je povoleno používat, tzn. čím méně, tím lépe. Může vysušovat pokožku a způsobovat alergickou reakci, štípe v očích. Čím více tedy šampón pění, tím více tam toho SLS bude a tím více se šampón blíží spíš jaru na nádobí.
! TEA-Lauryl Sulfate - opět pěnotvorná mycí látka, je bezpečná, pokud se používá v malých koncetracích.
Hydrolyzed Wheat Protein - pšeničná bílkovina neboli lepek, přidává se hodně do šampónů na vlnité vlasy, protože podporuje jejich pružnost.
Quaternium-79 Hydrolyzed Soy Protein - má antistatické účinky, snižuje elektrizování vlasů.
! Dimethicone Copolyol - silikony rozpustné ve vodě. Je to takový lubrikant, díky kterému se vlasy dobře rozčesávají. Ale když se toho na vlasy dává hodně, tak vlasy zatíží a ty jsou pak zplihlé a bez života. Takže já třeba používám šampóny jen bez silikonů.
Polyquaternium-9 - antistatická přísada.
Phenoxyethanol - použivá se jako konzervační přísada v dermatologických produtuktech a prouduktech vlasové kosmetiky.
! Methylparaben - v přípravcích vlasové kosmetiky se používá jako konzervační prostředek. Může vyvolávat alergii.
! Propylparaben - protiplísňová přísada a farmaceutická konzervační látka.
! Butylparaben - konzervační látka, které však nesmí být přidáváno do potravin.
! Ethylparaben - konzervant působící proti kvasinkám. Při výskytu v kosmetických přípravcích se mohou vyskytnou nežádocí účinky jako např. dermatitida. Podlě některých zdrojů můžou být parabeny karcinogenní.
Parfum - syntetická nepřírodní vůně, může způsobit alergickou reakci.
Vanilla Planifolia - Vanilovník plocholistý, vanilka pravá. Přírodní látka, která je však až ke konci seznamu, takže jí tam bude tak 1%. Dalo by se říct, vanilku šampón viděl tak akorát cestou z továrny.
Lathynus Odorata - hrachor vonný
Ribes Nigrum - rybíz černý
Mellisa Officianalis - meduňka lékařská
Rosmarinus Officianalis - rozmarýna lékařská
Nympheaea Alba - leknín bílý
CI 19140 - tartrazin se ve vlasové kosmetice používá pro zbarvení přípravku. Jedná se o syntetické, citrónově žluté barvivo. Používá se i v potravinářství.
CI 14700 - barvivo
CI 17200 - barvivo
CI 42090 - barvivo

Lush, Fructis, Logona, label.m


Lush - Big

Lush je ručně vyráběná kosmetika, používají hodně přírodních ingrediencí, ale bez chemie se neobejdou.

Složení:
Maris sals - hrubá mořská sůl 
! Sodium laureth sulfate (SLS) - viz. složení u šampónu label.m. Kvůli SLS někteří lidé nemají šampóny Lush rádi. Lush se chce asi zavděčit milovníkům husté pěny.
Citrus medica limonum fruit extract - nálev z čerstvých bio citronů
Aqua - čerstvá mořská voda
nálev z chaluhy pilovité Fucus serratus
! Cocamide DEA (diethanolamid kyseliny kokosové) - syntetické zahušťovadlo, které je na listu chemikálií, které můžou být karcinogenní a způsobovat alergické reakce.
Lauryl betaine - syntetická látka, která není škodlivá. Zjemňuje vlasy.
Citrus aurantigolia juice - čerstvá šťáva z bio limet
Cocos nucifera oil - extra panenský kokosový olej
Citrus aurantium amara flower oil - neroliová silice
Citrus reticulata peel oil - mandarinková silice
Vanilla planifolia fruit extract - vanilka absolue, vanilka
Citrus aurantiu amara flower extract - pomerančový květ absolue
Limonene - sloučenina, která je obsažena v kůře citrusů. Funguje jako rozpouštědlo čistič. Jedná se o neškodnou látku. Voní po citrónech.
Parfum (parfém) - syntetická vůně, může způsobit alergii.

Logona - Regenerační šampon Ginkgo 

Jeden z mých oblíbených přírodních šampónů. Málo pění, nijak výrazně nevoní, ale myje dobře a dostal moje vlasy z nejhoršího, když byly zničené a vysušené. 

Složení:
Aqua (Water) - voda
Coco Glucoside - látka vyrobená z kokosového oleje a ovocného cukru. Pomáhá k pěnivosti šampónů a nahrazuje sulfáty. Pomáhá vlasy uhlazovat, čímž se vlasy stávají poddajnějšími. Aniontové povrchové látky vlasy jemně čistí a zároveň umožňují lepší vstřebatelnost hydratačních látek obsažených v přípravku. Šampóny s obsahem coco-glucosidu jsou vodné pro všechny typy pleti. Coco-glucoside obsahují také šampóny určené pro děti.
Alcohol - přirozeně se vyskytující alkohol, má konzervační vlastnosti
Glycerin - organická sloučenina, která má hydratační a uhlazující účinky.
Disodium Cocoyl Glutamate - získává se z kokosového oleje, má čistící a pěstící účinky, je to dražší látka než např. SLS.
Sodium Cocoyl Glutamate - získává se z kokosového oleje, má čistící a pěstící účinky, je to dražší látka než např. SLS.
Glyceryl Oleate - získává se z přírodních olejů a tuků a má zvláčňující účinky.
Sodium PCA - derivát přirozeně se vyskytující aminokyseliny. Má zvláčňující vlastnosti.
Ginkgo Biloba Extract - extrakt z ginko biloby
Calendula Officinalis Flower Extract - extrakt z měsíčku lékařského
Hydrolyzed Silk - má hydratační účinky, dodává vlasů lesk a vytvří ochranný film.
PCA Ethyl Cocoyl Arginate - látka s hydratačními účinky
Betaine - pomáhá vytvářet pěnu a stabilizovat ji.
Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extract -extrakt z klíčků pšenice
Xanthan Gum - přírodní zahušťovadlo
Sodium Stearoyl Lactylate - používá se v potravinách, ale nevím, jaké účinky má v šampónu.
Parfum (Essential Oils) - přírodní vůně z esenciálních olejů
Limonene - sloučenina, která je obsažena v kůře citrusů. Funguje jako čistič. Jedná se o neškodnou látku. Voní po citrónech.
Phytic Acid - kyselina fytová, nepodařilo se mi zjistit, jaké má účínky.
Citric Acid - kyselila citrónová, která působí jako regulátor Ph a konzervačí prostředek.

Fructis - Šampón pro odolnost barvy

Drogérková klasika, kterou už delší dobu nepoužívám.

Složení:
aqua - voda
! Sodium Laureth Sulfate - viz. složení u šampónu label.m.
! Dimethicone - silikony, popsány u šampónu label.m
! Disodium cocomphodiacetate - mycí látka, může způsobit alergickou reakci.
Glycol distearate - má zvláčňující účinky a pomáhá udržet viskozitu šampónu, dočasně může způsobit podrážení kůže.
Sodium chloride - chlorid sodný, upravuje tvrdost vody a tak zvyšuje čistící účinky šampónu.
Guar hydroxypropyltrimonium chloride - v přírodě se vyskytující látka, která zajišťuje vláčnost.
Niacinamide - vitamín B3, co dělá s vlasy jsem nevypátrala.
Saccharum offidinarium extract/sugar cane extract - extrakt z cukrové třtiny
Sodium benzoate - konzervační přípravek proti plísním a kvasinkám, vyskytuje se v přírodě.
Sodium glyconate - čistící látka, přidává se často do domácích čistících prostředků.
! Sodium hydroxide - hydroxid sodný, louh. Asi ho budete znát jako chemikálii, kterou se čistí zanesené odpady. Je to žíravina, která leptá sliznice, ale ve vlasových přípravcích prý vlasy hydratuje.
Salicylic acid - kyselina salicylový, konzervační prostředek
Camellia sinensis extract/camellia sinensis leaf extract - extrakt z čajovníku čínského
Linalool - přirozeně se vyskytující terpenový alkohol, obsažený v mnoha květinách, využívá se pro svou vůni.
Benzyl salicylate - kapalina se sladkou květinovou vůní
Benzyl alcohol - antibakteriální látka
Pyrus malus extract/apple fruit extract - jablečný extrakt
Carbomer - látka zajišťující hustotu a viskozitu šampónu.
Pyridoxine HCI - vitamín B6, nezjistila jsem funkci v šampónu.
Citric Acid - kyselila citrónová, která působí jako regulátor Ph a konzervačí prostředek.
Butylphenyl methylpropional - syntetická, silná květinová vůně
Euterpe oleracea pulp powder - prášek z palmové dužiny
Citronellol - přírodní vonná látka.
Vitis vinifera seed oil/grape seed oil - olej ze semínek hroznů
Citrus medica limonum peel extract/lemon peel extract - extrakt z citrónové kůry
Hexylene glycol - zajišťuje viskozitu šampónu, může způsobit podráždění kůže.
Amyl cinnamal - syntetická vůně jasmínu
Parfum/fragrance - syntetická vůně

Musím přiznat, že tento příspěvěk mi dal pěkně zabrat, tak snad se někomu bude hodit. Já sama jsem se při jeho psaní zase o něco více přiučila. Je těžké se vyznat ve všech těch názvech a určitě nebudu chodit kupovat šampóny s chemickým slovníkem, ale sulfáty, silikony a parabeny poznám dobře a těm se chci vyhnout. 

Díváte se na složení šampónu, než si ho koupíte? Zajímá vás, co váš šampón obsahuje? 

pondělí 21. ledna 2013

Tuhé pěny Lush: Karma a French Kiss

Je tady opět příspěvek o mých oblíbených koupelových přísadách. Vyzkoušela jsem další pěny od Lush.

Na fotce jsou od každé už jen zbylé půlky. Je mi vždycky líto použít pěnu celou, když tak krásně voní. A taky nejsou právě levné. Někdo je používá i na třikrát.

Jako první jsem si do vany dala pěnu Karma. Voní opravdu božsky. Těžko se ta vůně popisuje. Něco jako Chanel s kořením a pomerančovou kůrou. Obarví vodu na oranžovo a vytvoří pěnu, které není nějak moc, ale o to mi ani moc nejde. Z vany se mi vůbec nechtělo ven, byl to skvělý relax. V pěně je asi nějaký olej, protože ve vaně jsem podkluzovala, tak pozor ať si nevybijete zuby, až ji budete taky zkoušet:-) Pokožku jsem pak měla provoněnou a hladkou, což po koupeli vždycky nemívám, takže to oceňuju. A voněla jsem celý večer a i druhý den. Voněla i koupelna. Vonělo všechno. Tato pěna se opravdu vydařila a zařadila se tak mezi mé stálice.

Na stránkách Lush je pěna Karma zde, stojí 130 Kč.

Pěna French Kiss voní v tuhém stavu nádherně, brala bych takový parfém. Je to taková nasládlá levandule a tymián. Opravdu krása. Po rozpuštění ale jako by se vůně nějak vytratila a zůstal jen takový slabý odér. Voda byla jemně nafialovělá a pěny bylo celkem dost. Na kůži jsem pak už nic necítila a ani žádný zvláčňující pocit se nedostavil. Takže bohužel jak vypadala pěna nejdříve velmi nadějně, tak u mě neuspěla. Možná kdybych použila celou najednou... ale s Karmou se to nedá srovnat.

French Kiss najdete zde a stojí 145 Kč.

Máte s některou zkušenosti? Co byste doporučili do koupele vy?

čtvrtek 17. ledna 2013

Novinka od Dermacolu: Ultimate Lifting & Shield make-up

Já, klasickým make-upem zatím téměř nepolíbená, hlásím do světa, že jsem objevila make-up, který mne uchvátil a změnil můj negativní postoj k těmto výrobkům. 

Musím vysvětlit, že jsem doposud make-up nepoužívala a vždy, když jsem nějaký vyzkoušela, tak jsem si připadala, jako s maskou na obličeji, odstín byl nevhodný, vysušoval mi pleť, zvýraznil rozšířené póry a vrásky nebo se dokonce na tvářích drolil. Ale v časopise jsem objevila vzorek tohoto make-upu od Dermacolu a odvážila se ho zkusit. A můj dojem - jak bych to nejlépe vystihla - připadala jsem si s ním prostě krásná:-)  A pochválila mě i moje mamka, a to je co říct, protože je mým velkým kritikem - namaluj si rty, pořiď si vycpanější podprsenku, nehrb se...


A teď vám tedy o tom mém objevu něco napíšu.

Konzistence make-up je hustší a krémová. Make-up se roztírá dobře a docela rychle zasychá, což ale nijak nevadí. Nanášela jsem ho prstem.

Krytí je vyšší. Já nemám velké nedostatky pleti, jen několik tmavších pih a drobné nedokonalosti, které zakryje skvěle.

Vyrábí se ve čtyřech odstínech a mě perfektně sedl ten s číslem 2. Působí velmi přirozeně a nejde vůbec znát, kde nános koční. Pleť krásně sjednotí a vytvoří opravdů dokonalý vzhled.

Make-up se drží jako klíště. Od rána do večera vydrží na svém místě. Oceňuji také, že se neotiskuje třeba na oblečení.

Vůně je úplně neutrální, téměř bych řekla, že žádná, což mi vyhovuje.

A dál? Líbí se mi taky SPF30, což se bude hodit, jestli tedy to sluníčko někdy pořádně vykoukne. Nejvíc však musím pochválit to, že make-up nevysušuje pleť a nezvýrazňuje stopy plíživě se blížícího stáří - jemné vrásky a rozšířené póry na nose a tvářích (které se prý s věkem zvětšují, no paráda!). Vlastně pleť tak nějak vyhladí a ta pak vypadá mladší. Alespoň mě to tak připadá, i po konzultaci s mým nemilosrdným zvětšovacím zrcátkem. Navíc je pleť na dotek velmi jemná, nic se nedrolí a netvoří se šupinky, prostě vše je tak, jak má být.

A co se o make-upu píše na stránkách Dermacolu (zde)?

Jedná se o dlouhotrvající make-up s koncentrovaným protivráskovým komplexem. Takže nic pro mladší ročníky. Vlastnosti make-upu se v podstatě shodují s mým popisem.

Ale tento text mě dostal. Cituji:

"Jedinečná liftingová péče s koncentrovaným protivráskovým komplexem. Reguluje svalové kontrakce způsobené mimikou obličeje a uvolňuje mikronapětí. Inhibuje neuropřenašeče nezbytné pro svalové kontrakce a tím snižuje počet obličejových stahů. Vyhlazuje, zjemňuje linky ve tváři, redukuje vrásky a zabraňuje jejich vzniku. Pro všechny věkové kategorie od 30 let." 

To zní úplně vědecky, skoro až děsivě. Jestli make-up bude opravdu takto fungovat, tak budu brzy vypadat na 15, juchů:-)

Při nejbližší příležitosti si ho musím pořídit! Cena za 30 ml je 299 Kč

Jaký je váš oblíbený make-up? A jak se vám líbí tento?

středa 16. ledna 2013

NEW IN: Nákupy ve slevách

O vínekdu jsem se konečně vrhla na povánoční slevy a stálo to fakt za to! Skvělé kousky mi samy padaly do ruky.

Ať si kdo chce co chce říká, že věci jsou hned probrané a že zbydou jen velikosti XS nebo XXL - blbost, blbost, blbost. Já jsem nakoupila skvěle. Sice nemám trpělivost prokousávat se vším a prohlížet všechny věšáky, ale ty slevy za trochu námahy stojí. 

V Orsay byla ten den ještě 25% sleva na už zlevněné věci. Tam jsem koupila lososový svetřík s průhlednými rukávy a aplikací na přední straně, taková spíš nóbl věc. A pak úplně skvělou květovanou halenku.



V F&F jsem ukořistila dlouhou letní sukni, takovou jsem chtěla už delší dobu. Ta bude vypadat bezvadně s bílým tílkem. A půjde nosit i jako šaty, když se vytáhne nad prsa:-) A pak ještě skvělé fialové válenky za 174 Kč (ty jsem měla při focení na nohách:-). 

V New Yorkru jsem neplánovaně koupila černé jednoduché dvoudílné plavky. Bohužel jsem ztratila účet, takže nevím přesně, kolik stály, myslím kolem 600 Kč, ty ve slevě nebyly, ale jsou senzační. Mají tam originální spodní prádlo, takže jedny kalhotky musely být moje a pak ten náramek - ten je krásný. Jsou to kamínky na koženkových proužcích, zapíná se na dva cvočky. Mají ho tam i v černé, stříbrné, světle modré a růžové, všechny nádherné. 
 
Co vy a slevy? Máte taky nějaké skvělé úlovky nebo se nákupního šílenství neúčastníte?

pondělí 14. ledna 2013

Kartáč z kančích štětin a gel na vlnité vlasy

Nedávno jsem byla v obchodě s profesionální vlasovou kosmetikou. Sháněla jsem štětinový kartáč, protože ten, který jsem měla už pár let, se nevysvětlitelně ztratil.  

A při tom jsem naslepo koupila stylingový gel na vlnité vlasy. Ikdyž nejsem velkým příznivcem profesionálních kadeřnických přípravků. Vybírala jsem ze tří výrobků a rozhodla se podle složení a podle toho, že tento je prý nejprodávanější.


Takže se pojďme mrknout nejdříve na ten kartáč.

O kartáčování kančími štětinami se píše, že posiluje zdraví vlasů a dodává jim lesk. Musí se kartáčovat pravidelně a prý až sto tahů denně. Asi na tom něco bude, protože i moje babička mi vždycky radila, ať si vlasy kartáčuju. A kartáčovala i císařovna Sisi:-) Kančí štětiny se strukturou blíží lidskému vlasu a je lepší kartáčovat vlas štětinou než vlas plastem.  A další věc - kartáčováním se přenáší přebytečná mastnota od kořínků ke končkům, které jsou většinou suchší a pak se méně třepí. 

Já vlasy nekártáčuju každý den, protože je mám vlnité a kartáčování je narovnává. Ale občas je pořádně rozčešu. A na kartáči pak vidím, jaký binec ve vlasech nosím, kolik prachu se na ně nachytá. Kartáč taky krásně promasíruje pokožku hlavy, aniž by škrábal, to si fakt užívám.

Jediný problém mám s čištěním kartáče. Namotané vlasy ještě vytahat jdou, ale horší je to s prachem. Ten se jednou za čas snažím vyčesat tupírovacím hřebínkem namočeným v mýdlové vodě. Ale pozor, kartáč se nesmí moc namočit.  

Kartáč stál 220 Kč. Kdybych měla vyšší rozpočet, tak by se mi líbíl tento.



A teď něco o tom gelu.

Gel používám na mokré vlasy, ale dá se i na suché. Neoplachuje se. Má spíš tekutější konzistenci a je trochu lepkavý. Jednou jsem si ho dala na vlasy nějak moc a byly opravdu ulepené, takže tady platí, že méně je více. Takže když se použije v optimálním množství, tak vlasy nezatíží a opravdu vytvoří větší vlny, než jsou moje přirozené. I kámoška se mě ptala, co mám s vlasama, že se tak vlní. A vlnky vydrží pěkné až do dalšího umytí, což je super. Abych se vlnila co nejvíce, tak ještě po použití přípravku vlasy mačkám v dlaních. To je takový jednoduchý trik, ale účinný.


Psala jsem (zde) o podobném přípravku od Baley. Jednalo se o stylingový krém na vlnité vlasy. Pokud bych je měla porovnat, tak tento Curly-Q je více tužící, vlasy jsou po něm zvlněné víc a vydrží tak delší dobu. Ten Baleácký dělá taky pěkné vlny, ale spíš jen uhladí a zvýrazní přirozený tvar vlnek.

Tady je fotka vlasů po použití gelu. Vlasy nejsou nijak upravené, styl "jak uschly, tak zůstaly", ale to zvlnění tam vidět celkem jde.


Gel Curly-Q jsem na internetu našla například zde.

Co vy a profi vlasová kosmetika? A kartáčujete?

sobota 12. ledna 2013

SOUTĚŽ: Rtíky k zulíbání s balzámem Crazy Rumors

S radostí vám oznamuju, že mám pro vás soutěž! Cenou je balzám na rty Crazy rumors, který věnovalo přímo české zastoupení firmy a vybrali pro vás příchuť Mocha. 

Pro ty, kdo znáte, nemusím představovat. A pokud neznáte, tak balzámy CR jsou z čistě přírodních ingrediencí, jako je bambucké máslo, jojobový olej, olivový olej a další. Vyrábějí se v desítkách příchutích, a nejenže skvěle chutnají, také nádherně voní. Balzámy jsou veganské a nejsou testované na zvířatech. Mě to přesně k takovým produktům táhne, tak třeba zaujmou i vás.



Já jsem si koupila také příchuť mocha (plus další dvě, o kterých taky brzy uslyšíte) a musím říct, že chutná a voní opravdu jako sladká káva, úžasné. Rty skvěle zvláční a zjemní. Když balzám použiju před spaním, tak ráno moje rty úplně září štěstím:-) Balzám se dá dobře použít i pod rtěnku, není mastný, lepkavý a je prostě super. Můžu napsat jen samá pozitiva.

Podmínky soutěže:
  1. do komentáře napsat správnou odpověď na otázku: Ve kterém státě se balzámy CR vyrábějí? Odpověď hledejte na stránkách www.rumors.cz (poradím záložku CrazyRumors)
  2. sledovat tento blog přes GFC
  3. do komentáře napsat svůj email 
Soutěžit můžete do 26. 1. 2013, pak vylosuju šťastného majitele balzámku.

PS: Pro ty, kteří si chtějí koupit nějaký balzám hned - po registraci na stránkách CR získáte slevu 3%, ale počkejte až na potvrzovací email.
Věřím, že se vám bude soutěž líbit a zapojíte se.
.............................................................................................
EDIT 27. 1. 2013

Soutěž vyhrává komentář 67 - Markéta Švarcová. Gratuluji!
 


čtvrtek 10. ledna 2013

5 spotřebovaných (1/13)

Začínám s novou rubrikou na mém blogu, která se jmenuje 5 spotřebovaných. A jak název napovídá, budu hodnotit pět výrobků, kterým jsem se podívala na dno.

Prázdné tubičky nebudu hodnoti schválně za určitý uplynulý měsíc, ale budu je brát po pěti, protože občas toho člověk za měsíc spotřebuje fakt málo nebo naopak až moc a pět mi příjde tak akorát. Článek nebude ani dlouhý, ani krátný. Snad vás bude rubrika bavit.

Výrobkům budu přidělovat body:
5 bodů = skvělá věc, kterou musím mít znovu a nemám momentálně chuť hledat a zkoušet něco dalšího
4 body = splnilo mé očekávání, jednou třeba pořídím znovu, ale teď chci vyzkoušet ještě něco jiného
3 body = celkem fajn, ale čekala jsem od toho trochu víc
2 body = slabý průměr, to mě tedy nezaujalo
1 bod = už nikdy!

Takže začínáme, toto je první pětka:


























Vyživující arganový balzám Yves Rocher - 1/5
Bohužel musím přidělit jen jeden bod. Výrobky Yves Rocher mám ráda, ale tohle se fakt nepovedlo. Naštěstí jsem měla jen vzorek, který jsem dostala zdarma k nákupu. Krém jsem nosila v kabelce a pokaždé, když jsem se jím mázla, třeba v autě, tak jsem dostala strašně vynadáno od spolucejtujících, protože tento krém fakt nevoní, řečeno přímo, smrdí. Je to asi tím arganovým olejem. Jinak konzistence fajn, na kůži mi připadal trošku lepkavý, ikdyž pak se vsáknul, ale ten smrad všechny pozitiva přebije. Plné balení 150 ml stojí 590 Kč a na stránkách Yves Rocher jej najdete zde.

Maska na vlasy Hsuan Wen Hua od Lush - 3/5
Masku jsem si koupila, protože slibovala hřívu jako bohyně. Má vlasy vyživit, posílit a zvýšit jejich lesk. Asi jsem čekala zázraky, ale žádné se nekonaly. Maska má velmi zvlášní vůni, která mi připomíná něco lékařského, opravdu nevím, k čemu bych ji přirovnala. Používá se před mytím vlasů. Na vlasy se nanáší dobře, jen jsem měla pocit, jako by mě z ní štípaly ruce. Nestudovala jsem složení, takže nevím, co by to mohlo způsobovat. Oplachovala se z vlasů dobře. Ale nemám pocit, že by mým vlasům nějak výrazně prospěla. A za cenu 355 Kč mi takový výsledek prostě nestačí. Na stránkách Lush je maska zde. 

Šumivá tableta Yves Rocher s vůní kokosu - 2/5
Tableta se v teplé vodě, za stálého šumění, pěkně rozpustila, ale vůně kokosu mi připadala trochu umělá a moc se mi nelíbila. Tablety se prodávajá i s jinými vůněmi, ale po této zkušenosti nemám chuť další zkoušet. Stála 29 Kč.

Balzám Figs&Rouge - 4/5  
Balzám jsem dostala v listopadovém Senzaboxu v peprmintové příchuti. Mám ráda přírodní věci a tento balzám je přírodní na 100%. Ze začátku jsem měla pocit, že na rtech trochu pálí, ale pak jsem si asi zvykla, nijak mi to nevadilo. Používala jsem ho každý den, ale jen doma. Nechtělo by se mi ho nanášet špinavýma rukama někde venku. Zjistila jsem, že když je balzám v blízkosti tepla, tak se začne rozpouštět, tak pozor na to:-) Rty krásně zvláční, vyživý a zanechá příjemný pocit. Ale na světě je plno dalších balzámů, které čekají, až je objevím, takže snad někdy příště, ale teď už zkouším balzám jiný.

Vzorek vůně Roberto Cavalli - 4/5  
Měla jsem jen vzorek, ale vůně se mi tak líbila, že o ní musím napsat. Vyzývavá, orientální, smyslná, mírně nasládlá, tak nějak bych ji popsala. Řekla bych, že se hodí spíš na večer, než na denní nošení. Málo která vůně mě opravdu zaujme, ale tato ano. Nezlobila bych se, pokud bych ji dostala třeba k narozeninám:-) Vůni jsem na internetu našla například zde.

Máte zkušenosti s některými z těchto výrobků? Jak je hodnotíte vy?

středa 9. ledna 2013

Moje láska Chloé EDP

S vůněmi je to u mě komplikované. Líbí se mi jich hodně, ale ne tak, abych je opravdu musela mít. Podobně to mám s kabelkama a botama.

Ale jak jsem jednou ucítila parfém Chloé, chtěla jsem ho okamžitě. Stalo se to v roce 2008. Byla jsem na služebce v Anglii a koupila si tam časopis Elle. A v něm byla stránka s navoněným proužkem. (Už jsem o tom krátce psala v článku zde, ale tento parfém je tak úžasný, že musím věnovat celý článek jenom jemu.) Vůně si mi moc zalíbila. V Anglii jsem si ji hned nekoupila, a to byla chyba, protože u nás k dostání nebyla. Ještě nějakou dobu jsem po ní pátrala, ale bez úspěchu, v obchodech ji neznali. Pak jsem na ni nějak zapoměla. Až teď jsem ji dostala k Vánocům, nečekaně. 

Teď si ji pořádně užívám, mohla bych se v ní koupat. Takovou vůni jsem hledala. Neomrzí se, hodí se na doma i na večírek. Je to taková čistá mýdlová vůně, kterou chce mít na sobě člověk celý den.


























Některé internetové obchody Chloé popisují takto:
"Dámská vůně Chloé EdP zosobňuje sebevědomou, cílevědomou a atraktivní ženu, která se vyzná v módě a má svůj vlastní osobitý styl. Chloé EdP je vyjímečným kompromisem mezi klasikou a moderními trendy. Chloé EdT sálá ženskostí, je postaven na precizně volených ingrediencí tvořících dokonalou kompozici hravosti, hřejivosti, nápaditosti a podmanivosti.
Žádoucí Chloé EdP oplývá šarmem pivoňky, magnólie a růže, které jsou mistrně posazeny do sladké nóty liči. Jako elegantní hřejivý šál vystupuje teplý akord ambry kontrastující s plným tónem cedrového dřeva."

Na internetu se dá sehnat 30 ml za cca 900 Kč, například zde. Zkoušela jsem v parfumérce i romantickou vůni Chloe Love a Chloé L´Eau de Chloe s citrusovými tóny a taky se mi celkem líbily.




A ten časopis jsem si schovala. Zahraniční časáky jsou skvělé na procvičování angličtiny a jsou prostě zajímavější, než ty naše české verze, tedy podle mého názoru. Ikdyž tento bude mít za chvíli už historickou hodnotu, tak se v něm dá pořád najít pár zajímavých věcí.

Takže ta moje Chloé není jen tak nějaký obyčejný parfém, ale parfém s příběhem:-)

Jaký je ten váš oblíbený parfém?

pondělí 7. ledna 2013

Obsah mé cestovní toaletní tašky

Jsem na cestách docela často a sbalit se umím už velmi rychle. A jakou kosmetiku vozím ssebou?  

Samozřejmě mám vždy vše, co běžně každodenně potřebuji. Všimla jsem si, že přidávám do taštičky věcí víc a víc, ale pořizuju menší a menší balení, takže se mi tam všechno dobře vejde. A jasně, že si beru ssebou to, co funguje a co v danou chvíli považuju za nejlepší.


Takže takto taška vypadá uvnitř. Na první pohled zmatek:-) Věci jsem očíslovala pro lepší orientaci. Některé nejsou skoro vidět, ale nebojte, všechny vám popíšu.

























  1. micerální voda Bioderma Sébium H2O - skvělá věc na odlíčení a čištění pleti. Jen příště musím pořídit menší balení, protože toto půllitrové mi zabírá skoro polovinu tašky! Ale aspoň vidíte, že bez ní nemůžu být, když ji ssebou vláčim. 
  2. asijský BB cream od Skin79 Super+ VIP Gold - pořídila jsem ho schválně v menším balení 25 g. Existuje i větší 40 g. O krému jsem se už zmiňovala zde
  3. šampón Big značky Lush, který jsem dostala od Ježíška.
  4. další vánoční dárek, balzám na konečky vlasů Shine so bright od Lush - není to nezbytnost, ale je tak malíčký, že se vejde všude.
  5. tuhá tvářenka Clinique odstín 03 rosy blush - vysouvá se a má podobnou konzistenci jako rtěnka. K nanášení není potřeba štěteček, jen se rozmaže prstem.
  6. oční protivráskový krém Estée Lauder - tento vzorek jsem koupila na Mimibazaru, už ho mám celkem dlouho a ještě není zdaleka prázdný.
  7. balzám na vlasy Oil Repair Balea - recenzi jsem psala zde.
  8. Vyživující krém na ruce Yves Rocher - skvělý, co ho používám, nepraská mi kůže na palci
  9. stylingový krém pro vlnité vlasy Balea - používá se na mokré vlasy a už se nesmývá. Vlasy s ním vypadají o dost lépe. Recenze je zde.
  10. řasenka Scandaleyes Rimmel
  11. antiperspirant Oriflame
  12. oční stíny Essence odstín 02 dance all night - ještě k nim mám v malé kapsičce štěteček. Tyto stíny krásně rozjasní oči a vydrží celý den.
  13. hydratační krém Nivea Soft - po použití tohoto krému mám pocit, jako by mou pleť svlažil jarní deštík. Skvělá věc nejen na cesty. A vyrábí se v tomto malém balení 50 ml.
  14. klasický krém Nivea - stálice na krémovém nebi. Je to taková víceúčelová záležitost, která se hodí hlavně v zimě.
  15. dřevěný hřeben
  16. vzorek mandlového krému Weleda - jsem přidala jen tak, kdybych chtěla změnu

Ještě je tam někde zapadlá černá kajalová tužka na oči Oriflame. Balzám na rty a parfém nosím v kabelce. No a to je všechno, co mi stačí ke kosmetickému štěstí.

Co vozíte vy, když někam jedete? Myslíte, že toho mám v taštičce hodně nebo naopak málo?

sobota 5. ledna 2013

Koupelové soli Balea

V zimě není nic lepšího, než si večer vlézt do horké vany. Já jsem nedávno vyzkoušela dva druhy soli značky Balea koupené v DM.

Chtěla jsem zkusit něco nového a tyto sáčky mě upoutaly obalem, který je moc povedený. Navíc jedno balení nestojí ani dvacku, takže jsem se moc rozmýšlet nemusela. 

První sůl se jmenuje Potěšení smyslů a slibuje neopakovatelnou vůni kakaa s nádechem luxusu. A taky že ano. Vodu zbarví do hněda a měla jsem opravdu pocit, jako bych se koupala ve sladkém kakau.

Druhá má název Uvolnění mysli s vůní santalového dřeva a mandlových květů. Tato sůl obarvila vodu do oranžova.ně na mě působila dost uměle, jako bych si do vany nalila aviváž.

Celkově mě tyto soli nijak neuchvátily a nemám potřebu si je do koupele dát znovu. Na obalu se píše, že mají pokožce dodat pečující a sametově hebký pocit, což jsem nějak nezaznamenala, že bych takový pocit měla.

Takže budu zkoušet dál. Teď mi ve skříni voní pár tuhých pěn od Lush. Až je vzykouším, tak dám vědět. A pak mám zálusk na nějaké koupelové oleje.

Používáte do koupele soli, pěny nebo oleje? Máte nějaký tip?

pátek 4. ledna 2013

BB cream 8in1 Dermacol

O svátcích jsem měla možnost vyzkoušet BB cream Beauty Benefit Glow od Dermacolu, který teď používá moje sestra.

Obal mě ihned upoutal, ta růžová barva se nedá přehlédnout. Byla jsem zvědavá, jaký tento bb krém bude, takže jsem ho musela hned otestovat. Tyto výrobky člověk nemusí používat týdny, aby věděl, jestli mu sedí nebo ne, takže i já jsem věděla hned, že to není můj šálek čaje.


Odstín by problém nebyl. Odpovídá mé pleti a hlavně není oranžový, jako například BB krém Nivea, o kterém jsem psala zde.

Konzistence je vláčná, až řídká. A to mi právě vadí. Při roztírání jako by mizel.


Po úplném rozetření se mi zdálo, že na obličeji skoro nic nezůstalo. Takže jsem měla pocit, že se s ním natírat, je zbytečná ztráta energie. Je tedy jasné, že nemá šanci něco zakrýt a o sjednocení pleti taky nemůže být moc řeč.


























Roztírá se dobře, nedělá fleky, pleť hydratuje, což je sice fajn, ale já od BB krému očekávám aspoň střední krytí a sjednocení pleti.

Ptala jsem se sestry, jestli jí krém vyhovuje a nevadí ji, že je takový neviditelný:-) Tak jí to nevadí a je s ním spokojená. Takže tady se zase potvrzuje, že sto lidí, sto chutí.

Cena krému je 199 Kč a na stránkách Dermacolu se na něj můžete mrknout zde.

Máte zkušenosti s tímto BB krémem? Který krém je váš oblíbený?



čtvrtek 3. ledna 2013

Jak zhubnout za 30 dní a už nepřibrat

Poslední dny na každém kroku slyším a čtu, jak chtějí všichni cvičit a shazovat kila. Tak jsem se rozhodla sepsat, jak jsem cvičila a shazovala úspěšně já.

Celé to začalo někdy v červnu na popud mojí kámošky, která se sebou taky už chtěla něco dělat. Já jsem nepotřebovala ani tak hubnout, jako pořádně zformovat postavu. Tak jsme do toho šly spolu a navzájem jsme se podporovaly. Kámoška měla tip na opěvované cvičení podle američanky Jillian Micheals, která má s hubnutím své vlastní zkušenosti a teď je předává dál. My jsme začaly s cvičením s názvem 30 Day Shred.


Cvičí se každý den a cvičení trvá necelou půl hodinu. Ta půlhoďka začínám zahřívacími cviky. Pak je pár minut posilovacích cviků, pár minut kardio a pár minut cviků na břišní svaly. A to se ještě dvakrát opakuje a končí se protahováním. Cviky jsou úplně jednoduché, nemusíte se bát. A to střídání cviků je právě to kouzlo, které zaručí, že cvičení bude fungovat. Budou se pálit tuky a zároveň tvořit svaly.

Prvních deset dní budete na úrovni 1 (video zde), pak se přechází na úroveň 2 (zde) a pak, logicky, na trojku (zde). Mě se nejlépe cvičila právě třetí úroveň, ikdyž by měla být nejtěžší, ale to už jsem byla v dobré formě, skoro jsem se ani nepotila. Ale na začátku, to byla muka. První den už jsem umírala při zahřívacích cvicích. Pak mě dva dny bolelo celé tělo, ale cvičení mě skvěle nakoplo, na další cvičení jsem se vyloženě těšila.



Cvičila jsem s kilovýma činkama, ale pokud je nemáte, tak nevadí. Můžete cvičit s čímkoli, co váží přibližně kilo a padne vám dobře do ruky. Pak budete mít pravděpodobně velkou spotřebu triček, protože toho vypotíte fakt hodně. Jinak není potřeba nic. Vlastně počítač nebo tablet, na kterém si ty videa budete pouštět.

Snad jsem to nepopsala moc složitě. Prostě se cvičí půl hodinu každý den 30 dní po sobě. Cviky jsou velmi jednoduché. Střídají se posilovací cviky s cviky na spalování tuků. Nejtěžší na tom je jen začít. Pak už je úspěch zaručen.

První týden jsem měla více hlad díky zvýšenému výdeji a na váze jsem měla o kilo více:-) Ale pak se tělo přizpůsobilo a váha už šla dolů. A centimetry taky. Já jsem si tedy nějak jídelníček neupravovala a neomezovala se. Neumím si představit si nedopřát to, co mi chutná. Jen jsem třeba zrušila sladké nápoje a začala pít jen vodu, hodně vody. Pitný režim je důležitý A místo toho, abych si dala čokoládovou tyčinku, jsem si dala dobré kafe, na kterém si taky pochutnám.


Já jsem chtěla zpevnit hlavně břicho. Takže jsem navíc cvičila i vnitřní břišní svaly. A to se dělá tak, že při výdechu maximálně vtáhnete břicho a vydržíte několik sekund. Několikrát po sobě. U toho samozřejmě můžete normálně dýchat, jen držíte vtáhnuté břicho. To můžete cvičit několikrát denně v podstatě kdykoli.

Po třiceti dnech cvičení jsem si dala dva dny pauzu a chtěla začít s cvičením Ripped in 30 day (video ke stažení zde). Ale po cvicích, které se dělají v předklonu, mě rozbolely záda, tak jsem s tím sekla a jak záda polevila, tak jsem pokračovala asi měsíc stále dokola s třetím levelem 30 Day Shred. Pak už jsem cvičila jen cviky na břišní svaly, které mi seděly v jednotlivých levelech plus kliky. Když přišel podzim a období nachlazení, už jsem do cvičení neměla energii. Ale váha, ani špíčky nepřibyly. Jak je známo, tak osvalené tělo spaluje více kalorií a metabolismu jede rychleji. Ale samozřejmě je potřeba mít nějaký pohyb a nepřežírat se, aby jste se nevrátily zase tam, kde jste byly před začátkem cvičení.




Teď bych chtěla se cvičením zase začít, ale počkám si, až bude přes den více světla, protože v téhle tmě jsem taková spomalená a nic se mi nechce. A když člověk nemá ten správný elán, tak nemá cenu něco začínat.

Existují ještě i další cvičení od Jillian, například Six Weeks 6 Pack (ke stažení zde), ale to jsem zatím nezkoušela.

Ještě bych chtěla upřesnit, že nejsem žádný odborník na cvičení a hubnutí, jen píšu o tom, co zabralo na mě, na mou kámošku a tisíce dalších lidí (viz. reference za internetu).

Pokud aspoň jednu z vás inspiruju, budu ráda. Věřte mi, fakt to funguje! Přeju hodně úspěchů, ať už budete cvičit cokoli. A hlavně ať vás cvičení baví a přináší vám dobrou náladu:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...